Seneste indlæg

virtualinternet.dk

Hvem Sagde Internettet Er En Døgnflue?

Billede: Pixabay

Det er faktisk ingen ringere end selveste Bill Gates, der står bag det berømte citat om, at internettet er en døgnflue. Microsoft-grundlæggeren sagde det tilbage i 1995, da Microsoft introducerede deres nye styresystem, Windows 95.

Denne kommentar har i den grad bidt Bill Gates i bagdelen gentagende gange. Bill Gates var dog ikke ene om at mene, at internettet var en døgnflue, som blot var noget for de helt unge computernørder.

Danmark haltede langt efter USA

USA var på mange områder forgangslandet, da det kom til internettets start i forhold til kommercielle interesser. Der var faktisk chefer for store marketingbureauer i Danmark, der i slut 1990'erne ikke mente, at internettet ville få den store værdi i forhold til køb og salg af varer.

Bill Gates var dog langt fra den eneste store skikkelse indenfor IT-verdenen til at skyde sig selv i foden med sådan en udtalelse. Steve Jobbs fik i 1985 fyret en kommentar af, der også endte med at ramme ham som en boomerang.

Jobs sagde her, at han bærbare computere måske kunne være praktiske for journalister, der ville tage noter på farten, men at bærbare computere ikke gav nogen mening for den almindelige bruger. Der fandtes jo heller ikke passende software til dem. 

Denne kommentar står lidt som en skærende kontrast til den succes, som Apple har haft med netop deres MacBooks.

Lektionen her er nok, at man skal passe på med at skyde et nyt produkt ned, før man har set dets fulde potentiale. Udviklingen har det nemlig med at gå hurtigt, når først folk begynder at se på, hvordan man kan forbedre tingene. Det viste Jobbs også med iPhone - ikke også, Nokia?