Seneste indlæg

virtualinternet.dk

Hvad Er Internet Trolls?

Billede: Pixabay

En internet troll er en person, der generer andre online via kommentarer og opslag på forskellige andre platforme. Formålet er enten at more sig på andres bekostning eller forsøge at fremme en bestemt agenda.

Oftest gøres dette via kommentarer på sociale medier eller medieplatforme, der tillader kommentarer fra brugerne. En internet troll kommenterer her ofte anonymt eller med et alias, så andre ikke kan se, hvem denne er.

Formålet for den enkelte internet troll er, at denne via sine kommentarer skaber had og får andre til at reagere på sine kommentarer. Her gælder det om, at modparten reagerer lige så negativt som den internet troll, der har lavet opslaget, hvilket kan sætte gang i en negativ spiral af kommentarer og handlinger.

Internet trolls som politisk redskab

Trolling, som det kaldes, når en internet troll udfører sit gøren, er også anvendt politisk. Her anvendes falske profiler til at fremme politiske agendaer via kommentarer på sociale medier.

Her anvendes de falske profiler til at fremme ekstremistiske synspunkter og sprede misinformationer og løgne om modparten.

Brugen af internet trolls rent politisk kan både være organiseret og uorganiseret, hvor det er den enkelte, der selv kører en eller flere falske profiler.

Der er også eksempler på, at brugen af internet trolls har været organiseret. Det er der flere eksempler på i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg i 2016, hvor russiske internet trolls var med til at sprede misinformationer og præge den politiske agenda i USA under valgkampen.

Læs: avXperten- har ydet økonomisk støtte til denne artikel. Hos avXperten bestiller man specielt gerne smartwatch. Tak til avXperten