Seneste indlæg

virtualinternet.dk

Hvad Er Internet Of Things?

Billede: Wendy Wei, Pexels

Vidste du, at der findes et netværk af ting, der er på internettet? Det kaldes for internet of things, og dækker over alle de ufatteligt mange ting, som vi kobler til internettet. Jo flere nye, digitale produkter du køber, jo større bliver internet of things. 

Hvad er Internet of Things? Internet of Things, der også blot bliver kaldt IoT, er et begreb, der dækker over enheder, der er tilsluttet internettet. Disse enheder kan være alt fra et smartwatch og personlige assistenter til biler og køleskabe. Teknologiens udvikling gør, at flere og flere af vores ting i dagligdagen vil blive koblet på internettet og blive en del af internet of things. 

Internet of things lyder måske meget sci-fi agtigt og måske endda skræmmende. Mest af alt er det dog på nuværende tidspunkt bare rigtig smart. Eksempelvis kan en skraldespand fortælle, hvornår den skal tømmes. 

Dit køleskab kan give dig besked, når din mælk er for gammel er tom, og din elmåler kan fortælle din telefon, hvor meget lys der kører i hjemmet. 

I 2020 forventes internet of things at komme op på små 25 milliarder enheder, der alle gør vores liv nemmere, men samtidig dokumenterer og giver data om vores adfærd og liv.