Seneste indlæg

virtualinternet.dk

Hvad Er Internet Explorer?

Billede: Pixabay

Der var engang, hvor Internet Explorer var det eneste rigtige at bruge, når man surfede rundt på nettet. Siden er der sket en hel del, og ovenstående er ikke et scenarie, der eksisterer længere. Herunder får du en kort forklaring på, hvad Internet Explorer er, samt hvorfor det blev så populært.

Hvad er Internet Explorer? Internet Explorer er en såkaldt webbrowser, der er ejer og udviklet af Microsoft. Internet Explorer havde sin storhedstid tilbage i starten af 00’erne, men har i de seneste 10 år mistet meget store markedsandele til især Safari og Google Chrome, hvor Google Chrome i dag har positionen som markedsleder, ihvertfald målt på markedsandele i vesten.

En af de største grunde til Internet Explorers store succes var i høj grad, at den altid er standard og allerede integreret på alle computere, der bruger Windows, hvilket er langt størstedelen af verdens computere.

Netop dette blev Microsoft ganske vidst også sagsøgt for, da man mente, at de misbrugte deres meget dominerende position på markedet for PC’er. Retssagen endte med et forlig.

Internet Explorer har i de senere år været genstand for en del kritik og latterliggørelse på nettet. Især laver man sjov med browserens hastighed, der i længe har været langt bagud, sammenlignet med konkurrenterne.