Seneste indlæg

virtualinternet.dk

Hvad Er Forskellen På Internet Og Bredbånd?

Billede: Pixabay

Bredbånd, internet, wifi og 5G. Hvad er forskellen på internet og bredbånd? Faktisk slet ingenting - og så alligevel ret meget. Bredbånd er en form for internetforbindelse, som du får via enten dit telefonstik.

Bredbånd henviser til, at signalet sendes via et båndbredde, hvor selve bredden afgør, hvor meget data der kan sendes og modtages på en og samme tid.

Bredbånd er synonym for internet

Bredbånd er med tiden gået hen og blevet et synonym for internetforbindelser, som du får via en internetudbyder til dit hus.

Bredbånd er ikke det samme som fibetnet. Det skyldes, at selve kablet, der sender signalet, ikke er det samme. Fibernet omtales dog af mange - også internetudbydere, som værende bredbånd. 

Mens man kan sige, at bredbånd på mange måder er internet, så er internet ikke det samme som bredbånd. Internet er et netværk af computere, hvorimellem data kan sendes og modtages. 

Her er computerne forbundet via en såkaldt protokol, TCI/IP, som gør, at de kan kommunikere med hinanden. Det er sådan set det, som er internet. 

Internet er dog i dag mest af alt betegnelsen for den forbindelse, som giver dig adgang til disse netværk. Du kan i dag både få internet via bredbånd, fibernet eller wifi, hvor det er trådløst. Her er wifi dog for det meste afledt af en trådløs router, der er tilsluttet bredbånd eller fibernet.

Skiltet øverst viser at denne tekst, var skrevet med økonomisk finansering fra avXperten. Hos avXperten kan du bestille blandt et stort og flot udvalg af USB harddisk produkter. Heraf markatet på indhold.