Seneste indlæg

virtualinternet.dk

Hvad Er En Internet Cafe?

Billede: Pixabay

En internetcafe er et sted, hvor du kan komme og låne en computer med internetadgang, samtidig med at du kan være i et cafemiljø. 

Internetcafeerne opstod i slutningen af 1990'erne i en tid, hvor det ikke var alle, der havde internet derhjemme. I dag anvendes internetcafeerne oftest af brugere, der bruger computerne til at spille på, da de ikke selv har en gamer PC derhjemme.

Sociale omkring computeren

Internetcafeerne, eller netcafeer som de også kaldes, bygger på det sociale i at sidde omkring computerne samme og spille. Tidligere var det dog også meget for folk, der havde en for dårlig internetforbindelse derhjemme - eller slet ikke havde en.

Internet cafeerne var faktisk så store og populære, at selv Tele Danmark etablerede dem i begyndelsen af dette årtusinde. Efterspørgslen forsvandt dog ganske hurtigt over de kommende år.

Antallet af internetcafeer er dog blevet stærkt reduceret gennem de seneste år i takt med, at der er kommet fibernet, 4G og smartphones.

Mens internetcafeerne ikke er så udbredte længere i Danmark som tidligere, så findes de dog den dag i dag verden over, hvor de især er udbredte i lande, hvor det ikke er almindeligt at have internetadgang derhjemme.

En times internet, som hovedsageligt bruges til at spille i, koster i dag omkring 20-25 kr. på en internet cafe.

I modsætning koster en 1000/1000 Mbit-forbindelse i dag omkring 500 kr. om måneden, så hvis du på månedsbasis spiller mere end 25 timer på en netcafe, så kan denne super hurtige netforbindelse være et godt alternativ.